top of page

9. kup-1

Når du skal op til 9. kup som barn skifter du din sorte snio på bæltet ud med en gul snip. Du skal kunne det, du viste til din sidste graduering og det, du finder på denne side.

Held og lykke!

 

Mønster 9. kup

Mønster (Tul)

Det vigtigste ved enhver graduering er mønster. Til denne graduering skal du vise Chon-Ji og kunne fortælle historien bag. Du skal også vide, hvor mange bevægelser der er, og du skal vide, hvad mønsteret symboliserer. Derudover skal vise nogle spark og blokeringer i 4 retninger.

 
1.jpg
Chon-Ji Tul
Saju Makgi
Saju Apcha Busigi
Saju Apcha Olligi

Håndteknikker

Du skal kunne vise disse håndteknikker. 

thumbnail_IMG_0303.jpg

Gunnun So Sonkal Najunde Makgi Gående stilling håndkant lav blokering 

 

thumbnail_IMG_0316.jpg

Niunja So An Palmok Kaunde Makgi

L-stilling indre forarm mellem blokering 

Spark på pude

Du skal også vise nogle forskællige spark på puder. Ved denne graduering er det:

Yopcha Jirugi - side spark 

Twimyo Apcha Busigi - flyvende front snap spark 

Stillinger

Du skal kunne vise nogle stilligner. Nogle af dem viste du til din sidste graduering - dem skal du stadig kunne - og så skal du kunne denne: 

thumbnail_IMG_0318.jpg

Niunja Sogi

L-stilling er 1 ½ skulderbredde lang målt fra bagerste fods hæl til forreste fods tåspids. Den forreste tåspids er på linje med den bagerste fods hæl. Den forreste fod er drejet 15° indad og den bagerste fod er drejet 15° fremad. Begge ben er bøjede. Bagerste ben bøjer så knæet flugter med tåspidsen og forreste ben bøjer naturligt. Vægten fordeles med 70 % vægt på bagerste ben og 30% vægt på forreste. Kroppen er altid i half-facing.

Kamp

Til denne graduering er kamp ikke en rigitg kamp, men derimod en lille serie af slag og blokeringer, som man viser til eksaminatoren. Du skal lave det, der hedder Sambo Matsogi, som betyder 3-step sparring. Du lavede det også til din sidste graduering :-)
Sambo Matsogi

Selvforsvar

Du skal vise lidt selvforsvar, mere specifikt hvordan du løsriver dig, hvis nogen griber fat i begge dine hænder.

Teor
Til aller sidst i gradueringen skal du kunne svare nogle spørgsmål om Teakwo-Do. Det du skal kunne svare på kan du se herunder.

Grundprincipper

Du kender dem allerede - vores 5 grundpricipper. Vi gentager dem nemlig hver gang, vi starter træningen. Til gradueringen vil du blive bedt om at fortælle, hvad de betyder for dig, og hvordan man kan bruge dem i hverdagen og til træning. Principperner er:

Høflighed, Ærlighed, Udholdenhed, Selvkontrol og Ukulighedens Ånd

Terminologi

Du skal også kunne tale lidt koreansk. Du skal kunne fortælle, hvad disse ting betyder:

Ap Joomuk – front næve

Sonkal – håndkant

An – indre

Bakat – ydre 

 

bottom of page