9. kup
Når du skal op til 9. kup som voksen er dette din første graduering, som giver dig en gul snip på dit hvide bælte. Udover at du skal kunne det, som vi viser her på siden, så skal du også kunne indholdet fra 10. kup.
Skal du op til 9. kup som barn (under 15 år), skal du først op til 9. kup-1, som giver dig en gul snip på dit hvide bælte og et halvt år senere skal du op til det, vi kalder 9. kup-2. Består du den graduering, får du både sort og gul snip på dit hvide bælte. Til både 9. kup-1 og 9. kup-2 skal du kunne det, vi viser her på siden, og det du viste ved 10. kup-2 gradueringen.
Mønster (Tul)
Du skal vise Chon-Ji og kunne fortælle historien bag. Du skal også vide, hvor mange bevægelser der er, og du skal vide, hvad mønsteret symboliserer.
Er du barn og skal op til sort og gul snip på dit hvide bælte (9.-kup 2), så skal du også gå Dan-Gun.


Chon-Ji
Dan-Gun
Teknik og stillinger
Du skal kunne vise disse teknikker.

Gunnun So Najunde Sonkal Makgi Gående stilling lav håndkant blok

Niunja So Kaunde An Palmok Makgi
L-stilling mellem indre forarm blok

Niunja So Kaunde Sonkal Daebi Makgi L-stilling mellem forarm forsvars blok
Spark
Du skal også vise, at du har lært nogle spark: Saju Apcha Olligi i 4 retninger og Saju Apcha Busigi i 4 retninger.
Saju Apcha Olligi
Saju Apcha Busigi
Kamp
Til denne graduering er kamp ikke en rigitg kamp, men derimod en lille serie af slag og blokeringer, som man viser til eksaminatoren. Du skal lave det, der hedder Sambo Matsogi, som betyder 3-step sparring.
Sambo Matsogi
Selvforsvar
Du skal vise lidt selvforsvar, mere specifikt hvordan du løsriver dig, hvis nogen griber fat i begge dine hænder.
Teori
Til aller sidst i gradueringen skal du kunne svare nogle spørgsmål om Teakwo-Do. Det du skal kunne svare på kan du se herunder.
Grundprincipper
HØFLIGHED
ÆRLIGHED
UDHOLDENHED
SELVKONTROL
UKUELIGHEDENS ÅND
Terminologi
Du skal også kunne tale lidt koreansk. Du skal kunne fortælle, hvad disse ting betyder:
Ap Joomuk – front næve
Sonkal – håndkant
An – indre
Bakat – ydre
Twimyo - flyvende
Hana - en
Dool - to
Set - tre
Net - Fire
Yop - Side
Chookyo - opadgående
Dollyo - cirkel
Tearigi - slag
Dobok - træningsdragt
Jeogori - jakke
Baji - bukser
Ti - bælte
Stillinger
Hvis du bliver bedt om det, skal du også kunne stå i nogle forskellige stillinger med benene. Det er stillinger vi bruger hver dag i undervisningen, så du kan dem sagtens. Du skal bare kunne vise og forklare, hvordan de ser ud.

Niunja Sogi
L-stilling er 1 ½ skulderbredde lang målt fra bagerste fods hæl til forreste fods tåspids. Den forreste tåspids er på linje med den bagerste fods hæl. Den forreste fod er drejet 15° indad og den bagerste fod er drejet 15° fremad. Begge ben er bøjede. Bagerste ben bøjer så knæet flugter med tåspidsen og forreste ben bøjer naturligt. Vægten fordeles med 70 % vægt på bagerste ben og 30% vægt på forreste. Kroppen er altid i half-facing.

Narani Sogi
Parallel stilling er vores mest almindelig klarstilling. Fødderne står med en skulderbredde imellem sig, målt på ydersiden af fødderne. Vægten er fordelt ligeligt på begge ben. I klarstilling er hænderne knyttede foran bæltet, albuerne bøjet ca. 15°. Afstanden mellem næverne er 5 cm, afstanden ind til bæltet er 7 cm og afstanden fra albuerne og ind til ribbenene er 10 cm.